Nuffnang Adds

Monday, May 16, 2011

E-day 30 April 2011

Salam ketemu.
(sambil bergamelan..)

aku tahu, dah lama berlalu majlis ini. mungkin org pon sudah lupa. tapi, ucapan tahniah atas pertunangan masih diterima. jadi, tak lah lama sgt kan. masih baru lagi menjadi tunangan orang. ehe. baru 17 hari kan..! haha..eh baru 17 hari rupanye ;) okay, since aku belum lagi dapat gambar2 yg bermutu tinggi *hagaknye lahhh*..sbb aku tak hire pon official photog utk majlis ini. hanya berikan sepenuh kepercayaan kepada adik lelaki yang mempunyai minat dlm fotografi ini utk merakamkan gambar2 spjg majlis. tapiiiii..! haih! tak taulah apa hasilnya. sampai sekarang belum lihat batang idung. grrrrr..takpe2 br 17 hari kan! heheh.

so, kerana tidak menyabor lagik utk upload pix, aku hamik jgk lah gambo2 dr camera2 henpon org len. haha. jgn mara makcik intan dan wawa, anda sangat berjasa ketika majlis ku berlangsung, maka akan aku abadikan gambo mu itew dlm blog haku! (^_^)

kalau korang nak tau, baju songket bunga tabur yg aku pakai tu..adalah baju kawen mak aku 30 tahun yang lalu..! serius tak tipu! aku cuma alter sikit tang lengan baju kasik panjang sikit sbb agak senteng. then aku cover dengan manik2 n labuci. yang lain2 masih maintain seperti dulu..! syahdu je mak aku tgk aku pakai baju die setelah 30 tahun..hehe tercapai jgk hajat aku, nak pakai baju mak ;) saye shukew..! maka, baju aku itu lebih mendapat perhatian daripada aku. hahaha. yg penting, save bajet pon ye jugak!*senyum*

cuma satu je..*aku tau korang mesti ckp...eeee nape mekap die ni cani???* haih..itu mmg satu hal. ilang terus wajah sebenar ku..! actually, aku prefer make up yg simple but sweet.  yang masih diri aku. since aku bkn org yang gemar make up, apa lagi buat make over, yang cuma sapu lip balm sahaja dan bedak nipis ke ofis atau ke mana sahaja, kerana keaslian adalah paling utama bagi aku. ecehhh. unfortunately, that MUA put on that kind of make up on my face! dan bulu mata palsu yg over itew..uwaaa..mak mcm nak buat show uolls..! *faint* ayat MUA tu lepas membedil muka aku "shira, u cantikkk sangat macam siti nurhaliza, yang penting u kena confident ye dear..ingat, confident..senyum aje" itulah agknye padah bile kite hire 'adik2' utk mekapkan kite kottt?? *insaf*

tp, alhamdulilah..majlis sgt smooth. cuma ada lah cacat cela di mana2. kate org, mende2 mcm tu biasa. sgt biasa bagi majlis2 spt itu. molot tempayan kite boleh la tutup tp molot org kite takleh nak control. jadik kawan2. kite jagalah molot kite masing2 yerr..harusss! plus, tiada apa yg sempurna melainkan Dia.

hokeh hakak2 abang2 anak2, maduh2! mari kita layan gambo je la k..

taraaaaaa! aku versi bermekap tebal!
gelak sakan. aku pon tak sure sebab ape gelak lagu tuh..buruk benor kot ;p
warna2 basic. pink for me, and blue for him. hantaran biru itu, aku gubah sendiri. harap maklum. haha ;p
ini lah makcik intan. haha.
ehem..ini bakal mak mertua katanye..gegel jugak uollss time sarung cencen tuh..ingtkan leh cool jep. euww..melihat mekap.
haaa..! tidak dilupa, tunangku. malu sungguh katenye. kene naik pelamin. jadi, muka harus di cover. haha.
oh ye! hand bouquet itu juga aku DIY sendiri ye hadek2 hakak2. kul 2 pagi taw baru i dpt siapkan hantaran termasuk hand bouquet itew! eh2 dah mcm blog b2b plaks..amponnn! heheh.

okay, itu sahaja antara gambo yg ade dlm simpanan aku. gambo2 tetamu lain plus mak dgn abah sbg org kuat masih dinantikan..kalau aku rajin, aku upload..tp nmpk gaye nye mcm tak rajennn jek. heheh.

sekarang tga buat preparation for a special trip with dua org hamba Allah ini dan ini.

nantikan!

sampai bertemu ;)

Monday, May 2, 2011

Teaser..

Ecece tajok...hehehe..sabo yer..i kasik teaser dlu..blom sempat nak upload pix bnyk2! (^_^)



Sampai bertemu!