Nuffnang Adds

Friday, July 22, 2011

jom countdown?

Assalamualaikum.

Hari ni ari jumaat, terasa nak menjenguk blog syahizwa ni ;)

Sejak akhir2 ni, ada org yg comment pasal blog ni, psl tulisan aku, pasal kesalahan ejaan, dan lain2 lagi. bukan sowang 2 pulak tu, tapi tak pulak ditinggalkan comment kat comment box.  Terima kasih di atas keperihatinan anda2 ye.  Anda sangat baik hati.  Tibe2 terasa, ade jgk ke silent readers?? hahaha. okey, tak kelaka.  

Dah nak masuk ramadhan, dah genap setahun blog ni, aku start berbloging ni since ramadhan taun lepas, mulanya terpikir nak buat diari ttg diri sendiri secara digital, jadik senang anak2, cucu cicit aku nanti kenal sape ummi dorang, sape tokwan dorang. he he. ngada kan!?

Okay, tajuk kat atas aku nak cakap pasal countdown.  Bukan countdown nak naik pelamin. Itu lagi 121 hari. Insyaallah kalau takde aral melintang tiba lah hari bahagia tsbt.

Tapi ada hari yang lebih bahagia, iaitu Ramadhan ;)

Allahumma ballighnaa fii Ramadhan  (ya Allah sampaikan aku di bulan ramadhan)

Ada lagi 10 hari sebelum tiba hari tsbt. jom kite berebut?  

Hari ni hari jumaat. senyum ;)


bai!

Monday, July 18, 2011

why?

why? why we tend to sakiti org yg kita sayang? 

kata sayang, tapi ko biarkan dia "sakit", 

ko siap tambah lagi luka2 yg sedia ada. 

ape kes? kate sayang??

tipulah!

sbnrnye ko tak betul2 sayang! 

tak mungkin itu dinamakan sayang.

Rasullullah s.a.w sayang isteri2 nya, sayang ummat2 nye. tak penah pun dia menyakitkan hati?

jadik, kalau ko kate ko sayang, itu tipu. 

ko tak betul2 sayang okeh!

ok, bai!

Wednesday, July 13, 2011

Random thoughts

fuhh. fuhh. tiup habuk katenye..
lama gile kot tak hapdet belog? tuan tanah sebok sikit.
balik dari bandung aritu, terus gigih buat persiapan kawen.
now, almost 70% dah settle. cuma fulus je keluar mcm air. haihs!
moga2 dimurahkan rezeki di samping keimanan dan dipermudahkan olehNya! amin! nak tayang2 gambo wedding preparation tak ghajen. blog ahkak tak layak dipggil blog b2b ye hadek2!

ok, skang tga mood nak carik tempat bercuti kt lokasi lain pulak. almaklumlah . i ni ada taik lalat di kaki. Even lama lagi tarikhnye, gigih jgk lah survey. terjah2 blog org sana sini. gain experience. dari satu belog ke belog lain. voley gitu? tak kesah la kan. janji ada info dan buat homework sebelum ke mana2. thats why la. i tak suka pakai pakej2 yang mahal tu. baik i buat homework je uolls. lepas tu pergi sendiri. lagi puas. heheh.

korang doa2 lah lepas ni, ahkak ghajen cite pasal masak-memasak ye. wisau jgk nih, nak kawen tp skill masak2 tak asah lagi ni. isk. nak kate tak gheti, gheti. tp jarang2. so, ko tak gheti2 lagi ke syahizwa nak rajin masuk dapur?? tapiiiii. sape nak makan? itu yg i stress.

pasal wedding dah. 
pasal bercuti dah.
pasal masak pon dah.

xde ape lagi nak share. setiap hari seperti hari2 biasa. cuma berdoa untuk menjadi insan yg lebih baik setiap hari!

selamat hari rabu. arini i pakai baju oren. aummmm..!!