Nuffnang Adds

Tuesday, November 23, 2010

Jari-jemari menyusun tari~

wahai jari jemariku yang putih suam2 kuku..agak pendek, melentik jauh sekali, berkedut seribu tp masih chumel - kapan kamu mau aktip...sila lahhhh kembali menari-nari di atas keyboard ini..motip *br taip sket je dah penat. konsepnye menaip pun perlu stamina.  harap maklum.*

Monday, November 15, 2010

Beraya sendiri...~

Salammmm...sari berita utama!
  
Bile tiba hari rayaaaaaa...semua insan bergumbiraaaaaaa...tetapi bagiku hanya kesedehan...yang menyelubung hidupkuuuuuu~ *ade ke org teringat lagu ni ble aidiladha ekkk?? aku je kot..? kuikui..

Ini adalah raya pertama aku raya sendiri..walopon raya aidiladha hokeyyy..tetapppp di peratauan tauuu...!! hehehe

Anyway, bile tibe Raya Haji, selain cte org g menunaikan Rukun Islam yang ke-5 tu, selain cite Nabi Ibrahim yang sanggup korbankan anaknya bagi menurut perintah Allah swt dan peristiwa besar itu antaranya telah diceritakan di dalam Al-Qur'an, Surat Ash-Shaffat, ayat 102; (sila semak sendiri...!) Aku ade jugak lah nak cte sket salah satu kelebihan yang bakal kite2 semua ni boleh dptkan sempena aidiladha nih..!

Actually aku nak share sket satu perkara, bahawa berdoa (walopon hanya berbisik dlm hati!) semasa malam raya sama ada malam raya aidilfitri ataupun aidiladha (as masa semua org berbondong-bondong bergumbira) adalah waktu2 yang mustajab doanya..mustajab tau bkn makbul..di mana makbul ni, kita tak tau bile makbulnya atau ape bentuk makbul itu.  Tp mustajab, adalah in-cash.  Insyaallah..kita hanya berusaha dan tawakkal selebihnya urusan Dia..! so, sila rujuk mane2 kitab2 yg lebih afdal utk penerangan yg lebih mendalam okay..ini adalah salah satu  info yg aku dpt dan yakin dgn kesahihannya - itu pon dengan izin Allah.  Tp jgn la tunggu bile malam raya je berdoa.  Bile2 masa pon bleh berdoa.  Bukan time lepas semayang jek..time tga bace entry aku ni pon leh bdoa..*ya Allah, jadikanlah penulis blog syahizwa ini wanita solehah yg berhak memilih mane2 pintu syurga kesukaannya* hehe..afwan di atas doanya!

*tibe2 aku teringat kat geng power ranjes yg membayangkan hakak ala2 ustazah konitah! cis!*

Oleh itu, jgn lepaskan peluang2 yg Allah telah bukakan kepada kita..teruslah menjadi hamba yg sentiasa bersyukur dan berkobar-kobar utk mendapat redha Allah..kalau kita dpt masuk syurga pun, bukan disebabkan kite ni budak baik+ sopan + tak tinggal solat + penyabar + suka sedekah + tak curik tulang kt opis + jujur + amanah + tabligh + fatanah..tp semata-mata disebabkan RahmatNya..hengat tuh! Jgn perasan bagus!

So, sempena menyambut hari raya aidiladha ni, maybe aku akan sambut dengan pergi carik mane2 rumah orang yg buat rendang..opkos la org yg aku kenal kannn..kang aku yg termalu sendiri pi ketok umah cina org ngaku sedara jauh kang..! heee..kpd makcik2 pakcik2 yg sudi menerima hakakkk nih..terima kaceh..! sambil buat muke gojes dan sopan sket (^_^) almaklumla, cuti sehari jek..tgh2 minggu plak tu! mane la sompat den nak kejor johor tu pakai cik kelisa pastu balik ari kannn...! *motip simpan cuti kekdahnyerr..kehkeh*

Minggu yang hectic aku kire dis week..harap2 semuanya okehhhh..!

Salam Aidiladha,

Sampai bertemu kembali~

Monday, November 1, 2010

My 24th Birthday..!


"Kadang-kadang Allah swt sembunyikan matahari...Dia datangkan petir dan kilat, kita menangis dan tertanya2 ke mana hilangnya sinar... 
Rupa2nya Allah swt nak hadiahkan kita Pelangi" 

Ingat tak, aku pernah post quote ni kat blog aku aritu..?? to me, this is very true which is ade hikmah di sebalik kesedihan dan kemurungan aku selama ini..yes! aku dah tau ape yg aku mahu! dan aku lebih yakin! alhamdulilah di atas petunjukNya..Pada 29 okt 2010, genap umur aku 24 tahun..syukur alhamdulilah, dgn rahmatNya aku diberi kesihatan dan kesempatan untuk meneruskan hidup di dunia bagi membina akhirat khususnya..Alhamdulilah..Alhamdulilah..Alhamdulilah..Actually aku tak sempat nak update belog ni on that day..sbbnye, bnyk sgt event..!tak terkejar aku rasa..kesian org dok rindu new post dr ahkak..! tp finally,dpt jgk arini..!hari sabtu aritu, 30 okt 2010, kengkawan aku yg gilos itew telah bersengkongkol dgn pakatan tertentu utk seprise kan aku..aku ni mmg sker bab2 seprise kan org nih, but dis time, for the very 1st time in my life..aku di seprise kan! ha pucat lesi muka aku tambah gegel2 sbb terkezut..! okaylah, let the photos do the talking k..!

Dimulakan dengan pic tuan belog hokehhh..!! ahkak terharu sampai gegel2
badan youuuuu...! kalau ikot hati tisu i..dah lama i uwaaaaaaaaa! ;p

 
The cake~ 

Gigih sekali mereka ini with the deco's! abis rumah aku..!heheeee~ 

Dorang ini pulak gigih mereka ctew bagai..suh aku bwk kete laju2 sbb nk terberak la..tak tahan nk terkontut la..yg ahkak tudung biru tu siap menyeludup kunci rumah aku hokeyyyy! anyway, i lap u all lah!..mwah! 


Sesi bukak adiah dgn rakus smbil diperati kawan2 & yg terchentaaaa..! 

The presents~ 


Semua deco kat rumah aku skang ni still ade lagi..
sayang wehhh nak tanggalkan..tggula thn dpn! heee~ 

 
Apela..yg dorang disscuss tuh....?? hmmmmm~ 

My ex-housemates pon ade memeriahkan majlis! pandai dorang berlakon..!


Antara tetamu jemputan..the cutest husband n wife + pria kesepian yg still
available kat blakang tuh..heheh..tq uolllsss!~ 


The other half..yg pakai mask tuhhh..die malu2 kucen..tu yg pakai mask bagai
tuhhhh..heheh..die lah master mind utk seprise party nih..! tq darl...! ~

Jumpa lagi thn depan..! insyaallah...!

Sekian!