Nuffnang Adds

Monday, September 20, 2010

"bile cik s*i*a plak nak kene risik??"

"Bile cik s*i*a plak nak kene risik??"

Ayat itu telah diutarakan oleh nya kire-kire 3 tahun lepas..ditulis dlm "Happiness" sempena aku balik kampong sbb kakak aku kene risik dgn family laki die skang. Kakak aku dah kene risik, tunang, kawen bagai smpai la ni dah beranak satu! (kalau tak dah beranak dua! sowang lagi anak tak menjadik)

Aidilfitri 2010, 11 syawal 1431H die dtg.  Finally! dtg bkn sendiri, tp dgn family..Menu menyambut rombongan adalah :

  1. laksa johor (sesi dialog dgn org kolumpo "org johor mkn laksa pakai tgn..")
  2. nasik beriyani (tetamu : "sdp kari daging nih..", tuan rumah : "itu daging kobao..", tetamu : "gulpp..")
  3. rojak (tetamu : "sdp rojak nih..buat ke..??, tuan rumah : "hehe.." - beli je sbnrnye..made in melaka..kuikui)
  4. flan - buatan tangan hokey..instant vanilla jew..kiki.."katenye sgt sedap" walopon i tau masam sbnrnye perisa rasberry yg i salah cilok kat bakery shop itew..selalunya guna strawberry..manis sket..tapi lantak lah..ado aku kesah?? ngap je lah!
  5. air bikarbonat - buatan kedai.. 
  6. air nescafe panas - nk jgk pekena ayor panas - bpk i yg order 

Ditanya apakah perasaan haku?? "mcm tak happy je.." wahai sang pujangga, aku bukan tidak happy, tp aku sangat penat bersilat di dapur sedari dini hari sehingga kamooo2 pulang! penat wooooooooo...pokok pangkalnye..jari ini telah tersarung cincin ala2 belah rotan yang disarungkan oleh  ummimu..termeteri sudah janji..antara 2 family..aku juga berjanji bhw aku akan clear cut kan dgn feminat2 ku itewwww..i sudah dibooking uuuuuu.. Uolll's ni lambat sgt..kahkahkah..isk2 tamo gumbira sgt! br merisik ponnn..seharusnya, aku harus bersyukur..demi redhaNya..Aminnnnnnn...

berderai mata hatiku
mendera semua harapan
selaksa cintaku padanya
ikatan suci romantika naungan-Mu

meski sejuta cinta menyapa
masih cenderung ku padanya
Tuhan, satukan hati kami
Di bawah cinta-Mu alirkan bahagian di redha-Mu

kutidurkan mimpi indah ini
pada-Mu yang menggengam takdir
kusandarkan harapanku ini pada-Mu Ilahi
kusimpan dalam rongga hati..

Terima kasih di atas khitbahmu wahai sang pujangga..







Monday, September 13, 2010

4 Syawal..

Setelah menghantar pulang Ramadhan 4 hari lalu, skang dah masuk 4 Syawal..
Apakah aku mampu menanggung atau menepis bisikan2 setan2 durjana itu?? napsu aku pon da susha nk control..lagi2 napsu makan di hari raya..aigooo! kompom, abis cuti nti msti naik berat badan kaweeee...haih!

Raya oh Raya..

Setiap tahun rutin yg sama bile menjelang raya..balik johor, 1 hari buat kek, 1 hari lg mengemas rumah bagai nk rak, 1 day b4 raya dah masak ketupat rendang sambal goreng sambal kacang n ayam oppor (menu yg sama jugak stp tahun!), pagi raya salam2 makan2 pegi rumah org yg sama, org yg datang rumah aku pon orang yg sama, menu yg sama, waktu org yg dtg pon sama stp tahun! haaa amik kau! semuanya bagai dah di 'set'..seriously!

so..point aku di sini adalah..adakah akan ade perubahan pada hari raya aku pd thn depan..jeng jeng jeng..aku pon tak tau..hanya Allah s.w.t sahaja yg tau..sbb itu adalah rahsia Dia..

so..Selamat Hari Raya Aidilfitri!!


Friday, September 3, 2010

Susah pulak aku rs nk update blog..nk cite ape??

Agaknye mmg aku ni slow sket ko bab nk taip2 nih..teringat zaman poli dulu.."5 minit, mula dari sekarang!!" org lain taip laju n relek jew..aku sowang je tak abis2 tekan ESC..pastu lec dtg kat aku, aku pon nanges!! uwaaaaaa!!

Hari ni, actually aku telah berjanji utk keluar dgn rakan sekerja aku time lunch hour..tp setelah 1 jam lunch hour berlalu, aku masih di sini..menanti..die telah keluar dgn mamat PTD yg die baru kenal.  Abis aku mcm mana?? di manakah janji2 manis mu itewwww! adehhh

Aku asik terngiang2 je kate2 hikmah dari seorang rakanku yg gilos dini hari arini..salah sowang geng pawer ranjers..die kate, dalam beristiqomah, kte kene mujahadah..aku tanye "mujahadah tu hape" die jawab "berkorban"..so 1 hari ni, aku pikir..benda2 yg aku ppt korbankan..ape die?? agaknye itew yg aku ppt korbankan kot hari ni..sowang rakan yang telah berjumpa pakwe baru..dan aku telah ditinggalkan..so, redha je la ye tak? dahla pewot kelaparan abis..(aku mmg cuti pose kay! takpe ckp lapar) nk pegi KLCC tak larat nk jalan. Nak beli sandwich kat Subway segan..btul la, tak best pon tak puasa..takde pilihan pon nk makan ape?? air kosong je la..


okay, dah nk tekan ESC dah..till then..