Nuffnang Adds

Friday, January 7, 2011

SERIUS

S.E.R.I.U.S.  hari ini aku akan menulis dengan serius.  harap maklum, SERIUS.

sekarang ini aku sedang dalam perancangan dan persiapan untuk menghadapi hari mendatang secara SERIUS.

semoga segala yang aku kerjakan dan langkah yang aku ambil direstui bukan sahaja oleh mak pak aku, tp jgk kawan-kawan kesayangan aku.  Ini juga SERIUS.

dan yg paling penting adalah anugerah yg paling besar yang aku harapkan..iaitu Rahmat dan Redha Allah.  Ini saaangat SERIUS.

hidup ni mesti kena SERIUS. nak buat apa-apa pun kene SERIUS. ini nak membina masjid, lagi lah kene SERIUS.

doakan kami secara SERIUS.

nota kaki : di pagi jumaat yang mulia ini, menerima perkhabaran perginya ke Rahmahtullah seorang kenalan di tempat kerja lama dulu.  Semoga roh Allahyarhamah ditempatkan bersama org2 yg beriman. Alfatihah.

salam hari jumaat!

Sunday, January 2, 2011

Its your 28th birthday...!!

Selain mak aku nyer birthday n abah n aku sendirik, bkn calang2 org tau yg leh celebrate birthday kat belog syahizwa ni taw..!! *apakah kekdahnye celebrate birthday kt blog?? kehkeh..

"Anak2 ummi, hari ini 2 Januari 2011..hari lahir insan yang sangat istimewa tau..insyaallah anak2 msti tau siapa insan istimewa itu..kannn..??? hehe..hari istimewa utk org yg sgt istimewa.." **bp bnyk istimewa daaa (haaa..kan lagik sekalik??tamo sbut lagik!)

So, mmg tidak dpt disangkal lagik,die mmg sgt spesel!! si Elia jejariruncing tuh hengat die je ke yg leh pot pet pasal MIA die kat blog..?? hakak pon bleh taw..! cuma xmo over excited jek! *kunun2 kewl lah kan..ahaksss!* kalau tak paham sile abaikan! xkoser la nak promot blog org len..haha *dengki*

*kembali emo..konsep hati tisu taw..hari jadik org lain aku yg emo*

Ini adalah kerana, sehingga sambutan hari lahirnya yg ke-4 kali since we are together, this feelings still remain.  In fact, its stronger..from a day to another day..every single day..*terngiang puleksss lagu makin aku chentaaaa..cermin sikapmu yg mampu memasung hati...lalalala..ok, stop.

This year nothing special, cuma aku plan nak seprise kan die dgn pergi ke ibu pejabat tentera udara malaysia then bayor dorang utk kibarkan kain rentang tulih - happy birthday dear..!! will u marry me..?? haha. tipu. 

*kembali emo..sambil nak tayang tuan punye hari jadi*

ini hari lahirnya yg ke - 26 tahun =)
39 Restaurant, PNB Darby Park


tapi, itu 2 tahun yg lepas..hari ini adalah hari lahirnya yang ke-28 =))

Allah selamatkan kamu..

Allah selamatkan kamu..

Allah selamatkannn lahhhh kamu..

Allah selamatkan kamu..!

Semoga bahagia sentiasa bersama kamu..sang pemilik kegembiraan dan kegirangan..Semoga Allah perkenan segala permintaan..Aminnnn ya rabb...

Till then~