Nuffnang Adds

Wednesday, December 22, 2010

Penat tahap gaban..!!

Salam to all my dear readers...ecehhh!!

anda kini sedang menatap entry penat tahap gaban..walopon penat tetap mampu jari2 ini menari-nari di atas keyboard inih..! sape penah tgk gaban..?? sile angkat kening..!! aku tak penah tgk pon..ehehe tp best plak ble ckp "tahap gaban" yg menunjukkan tahap kritikal gitew...kan? kan?? awat penat sampai tahap gaban nih wahai pemilik belok syahizwa...??

penat bg aku sgt subjektif..selain penat badan, penat kaki, penat tangan, n yg penat ni aku tak leh blah nih..iaitu penat hotak...!!sambil nyanyi lagu Anita s'wak -->> bawalah daku pergi...dari derita ini...bawalah daku pergi...lalalalalaaaa~

tp yg ni aku lebih kpd penat sec fizikal yg mana aku rs msh ok la kan..dr penat hotak..so, sile ilangkan sat penat hotak pikir keroje, duit saving tak cukup, nak balik kampong, year end sale, nak pindah randah dan yg sewaktu dgn itew smbil layan entry hutan aku kali nih..

ekseli, aku br je abis kursus induksi kat jolobu, N9..kalu kome sume keroje gomen, surely mesti kome kene attend kursus induksi cani..aigooooooo! tp best gak woo.. opkos bkn yg kelas la..tp tang trekking 8 jam bersama tok jenang, tok batin n cekgu nasir tuh..relek je original people yg bwk kitorang tu pakai short pants n slipar jepon panjat gunung naik bukit, turun bukit, redah sungai besar sungai kecik bagai..!!..siyes, cool abis! naseb baik aku mmg dah lama tak workout..kire senaman jgk lah kan..leh gak i diet sambil bwk beg beso pasan bejalan ala2 the biggest looser asia gitew..! auwww...!!

ha..bag ni la yg hakak usung dlm utan belantara nih..!! berat yaw'll bwk bekal mknn..kalu x..kempunan la anak2 gamaknyeee


 
inilah ghomannye kemah kami..seram sejokkk yaw'll..xde dinding..keke
gigih sediakan bekpes di waktu dini hari..gaye nenek tua plaks..kihkih...!
   haa..ini aje pon bekpesnye..3 perisa, sardin, tolor n seri kaya..3 in 1, hamik ko..!! yg len2 bekalan mkn utk lunch  di tgh utan..harap maklom.. *tgn tetap maintain inteprem hokeyyyy!*

skuntom jek mawar mewangi di sini yekkk..ini b4 balik, bg sket ar adiah to the original people ever : cekgu nasir n kwn die, sbb bwk kitorang jalan dlm utan for 8 hours..!! korang ado?? nan adooo..! muahahaha!!
Neway, bnyk lagik pix masa masuk utan aritu..tp tok larat plak den nak upload dlm belog ni bnyk2..sket2 inteprem dah la kan..segan plaks kengkawan aku tuh sbb gambo dorang masuk belog..silap2 dorang mintak royalti plak kat hakakkk..!! *phengsan*

to me, this is another way for us to 'menggeledah' bumi Allah nan indah ini..Subahannallah..!! cantik ya amat..!! ade kesempatan, kite masuk utan lain plaks ye...

till then...sampai bertemu~


Friday, December 10, 2010

Yippieeee...! Result Exam dah kuar..!

Hai hai re hai ye lakta hai hai re hai..*perasan jdk kajhol jab..*

Kembali bersiaran!

Dek kerana cuaca ari ni baik, snow tak jadik turun..mebi dah nak dkt2 krismas br turun kot..20hb ke atas mebi...errr..ape jadah aku merepek nih..!! teringin plak pegi negara sejokkk kekdahnye..e.g Alaska dsbnye..! ahakssss..

Okay, kembali kepada topik asal.  Kire hasrat asal aku menulis bg ptg2 yg panas2 mendung sikit2 dicampur dengan kesayuan memandang kejauhan tanah perkuburan di belakang opis aku ini sambil sedekah Al-Fatihah, adalah untuk menyatakan kegumbiraan aku yg sgt gumbira + terharu + syukur + sayu sbb aku dpt GPA 3.89 utk semester ini...! yes2! *kasik highlight bkn apa..biar bg smgt utk anak2 aku nti bile tgk..! kehkeh..walopon kedengaran spt poyos, ade aku kesahhhh?!*

Akhirnya dapat jugaklah Khairul Azam pulang ke tanah air setelah 9 tahun belajar sambil berjualan bakso dan tempe di Mesir bagi menyara kehidupan diri, ibu dan adik2..Alhamdulilah...hakhakhak..walopon korang sumer pening ape yg ummi tulis ni, tp takpe anak2..ummi cuma terbayang aksi Khairul Azam saat membaca result die yg lulus itu..di mana ummi pulak membacanya di ruangan keputusan peperiksaan di papan monitor website UTM Space..dgn gaya yg sama *cuba bitau ala2 gitulah perasaan ummi di kala itu..haih!*

Kalau tak paham2 jugak, sila lah carik dvd KCB ye anak2..insyaallah ummi masih simpan dalam koleksi (eh, ke ade org pinjam tak pulang lagi nih??) takpe, sat lagi ummi gi carik kat umah..takpon, search je kt youtube.  Complete set dah siap download..*gile promote skali KCB..ptt dpt royalti  aku nih! xpe, nasib cte dakwah..keke* 

Ermm..harap2 result yg sebegini dpt diteruskan hingga ke tetesan darah yg terakhir..! Aminnn Ya Allah..dan tidak akan berhenti setakat itu, tetapi diteruskan dgn perancang hidup yg lebih rapi sehingga kehidupan selepas hayat yg dipinjamkan ini..Insyaallah..

Lastly, marilah kita sama2 akhiri siaran ini dengan ucapan Alhamdulilah~

daaaaa!


Monday, December 6, 2010

Salam 1432h

Xtau nak mulakan entry ni caner..?? rs cam dah lama benor blog nih terbior sampai bersawang..! waloponnnnnn..xde org bace hokeyyyy...! ade hakak kesahhh..??

Tajuk entry punye la skema ye dok? tibe tang tulisan selanjutnya..hampehhhhh..keke..tp pengisian yg hendak disampaikan serius ye hadek2..sile amik dengan serius sambil bertafakur dan sambil penuhi dada dengan zikrullah.

Di hujung2 tahun ni, marilah kite sama2 isghtifar..ape yg telah lepas biarkan berlalu. Spjg tahun 1431H ni, yg baik kite teruskan n buat penambahbaikan.  Yg tak betul, yg buruk itu buang jauh2, sedut pakai lampu ajaib pastu buang dalam laut jadikan pedoman.

Semua orang tahu yang  kita akan menyambut 1 Muharam 1432H yang mana sunat untuk membaca doa Akhir tahun dan awal tahun setiap tahun baru hijriah. So, pandai-pandailah kome carik doa tu atau click je Mr. Gugel atau pergi mana2 masjid mengaminkan doa yg dibaca oleh Imam masjid. Lebih afdal, marilah kite bersama-sama berebut utk laksanakan perkara-perkara sunat sbg tanda bersyukur dengan kurniaan Allah swt yg telah memberi kesempatan kpd kita kerana diberi menumpang di bumiNya dgn zikir, puasa sunat dan sebagainya..hakak pon bknnye pandai sgt hadek2..kalau tak sure or tak tau, tanya saja kpd yg pakar..hehe



okaylah..salam Maal Hijrah!