Nuffnang Adds

Monday, February 14, 2011

Selamat Ulang Tahun Abah!


13 Februari.  Hari Ulang tahun ke-54 insan ini. Abahku yang ensem tak hengat..! ececeh..kalau dolu2..stp ari pagi dah petang mesti abh pggl aku "Ni....(aku la tuh) meh sini cium abah.." aku pon dengan terkedek-kedek malu2 tenggiling datang kiss bpk aku nih..! tp skang die dah tak pggl aku lagi dah utk cium die..aku je yang ngadew cium die..aku penah nampak abah nangis sekali je! bile aku konvo, pas turun pentas tu, terus pegi kat die then cium pipi die..n masa tu, mata die merah menahan tangis! ohh abah..!

Siapalah kami tanpa abah! selalu gak terpikir, kalau aku kawen nti, mampu ke suami aku nti amik tanggungjawab abah ke atas aku? sangat banyak hokehhh..! penasihat dari segala hal. orang yang sangat dipercayai. hati sangat baik walopon kdg2 garang yg masih dalam kategori tidak keterlaluan.

Semoga abah beroleh kesihatan, rahmat yang melimpah ruah daripada Allah swt.

Selamat hari lahir En. Abd Razak Md Hassan!

nota : xsengaja terhati tisu taip entry nih..!

Here the pix!

CNY holiday..!

 
scenery dari jendela kamar kami ('',)
penuh gambo!
ca penat swimming..lastly, lena dibuai angin sepoi2 tp laut
insan2 kesayangan! muahhh!
baik laki bini anak muke semua potostet.kannn!
Pak long agak berjiwa penyayang dgn kanak2. tapi gf pun blum ado. rekemen??

sama kan muke derang...??
"hakak busy hokehhh"
Naseb baik gambo ai yang bergebang takdo.  kalau takkkk..aku bakor camera sponsor nih! hisss..anyway, this time ktorang kat Impiana Resort Cherating.  Maybe next time kite book Legend awal2 kay tuan sponsor..!


k. bai!

Tuesday, February 8, 2011

Blogwalking vs CNY

Recently, aku tak banyak idea nak menulis.

so, aku more into blog walking.  gembira melihat kegembiraan org.  sedih menatap kesedihan.  rasa kehilangan bile tiada new updates dari org yang disegani.

*selain itu, sebok jgk mencilok idea org. 

senang cite, bercakap dengan blog lebih seronok daripada bercakap dengan orang. haha. bleh gitew?

by the way, aku balik johor for CNY.  setiap taun mesti balik for CNY.  so, aku telah melapangkan masa yang ada untuk bersama family terchenta utk bercuti ke cherating.

abah
emak
abang rizal
akak
abang arm
apit
fiqa
n qaliesya

total family members : 8.  Termasuk aku 9. pastu seploh. sebelas. doblas..dan...kire sendirik!

dolu2 kami beradik 5 orang sempit2 dalam kete dengan mak n abah selalu gi cherating.  walopon sempit tetap girang hokeh...! pastu slow sket..lama dah tak ke cherating. ade lah beberapa tahun.  since aku masuk asrama kot. trus stop.

skarang dah ada 2 orang baru, lebih seronok n meriah! 

tp bile teringat zaman kanak2 dlu, lagi best! rindu bile abah ncang kat blakang masa kat laut ngn swimming pool sbb aku ni rendang. rindu bile mak selam kan aku kat dalam air sampai aku pandai berenang..eceh!

dlu, selalu gi makan kan kemamang. aritu bile pegi sana lagi, make kat masjid geliga..sotong seko yg tak bape beso tuh RM8 seko! isk isk isk..dasat botoi Mesia!

unfortunately, tak dapek den nak upload gambo.  walopon fenat jugak la berposing sakang dpn dslr kat sane.  cameraman bz sangat bile balik dr bercuti. so, blum smpt nak transfer gambo next top model tuhhh..next time insyaallah.


till then. bai!